TRATAMENT HIFU

Lifting facial – Tratament HIFU (High Intensity Focused Ultrasound)

Cum funcționează HIFU?

Tehnologia HIFU (High Intensity Focused Ultrasound) sau Ulterapia se bazeaza pe ultrasunete de frecvente inalte intens focusate care stimuleaza  regenerarea colagenului existent in piele, dar si neocolageneza, formarea de colagen nou. HIFU este singurul tratament non-invaziv care utilizează ultrasunete și propriul proces natural de vindecare a corpului pentru liftingul non-chirurgical al pielii care si-a pierdut elasticitatea si fermitatea.

Pot fi astfel tratate zona din jurul ochilor (riduri perioculare si lifting-ul sprancenelor), frunte, santuri nazogeniene, zona periorala (comisurile buzelor), zona gatului si decolteul, precum si ovalul fetei (refacerea conturului ferm al fetei).

HIFU foloseste ultrasunetele focusate pentru a penetra pielea, fara a o leza, si a ajunge in profunzimea tesutului  subcutanat si pana la SMAS (sistemul musculoaponevrotic  superficial) unde isi exercita efectul de lifting prin crearea la o temperatura de peste 46 C (optima pentru regenerarea colagenului) de puncte de coagulare dispuse la distante egale. Astfel se obtine contractarea fibrelor de elastina si producerea de colagen nou, precum si regenerarea colagenului existent.

Cand se vad rezultatele tratatmentului?

Procesul de rejuvenare si de lifting incepe imediat dupa sedinta, insa devine vizibil in saptamanile urmatoare, fiind necesare sedinte suplimentare in functie de schema de tratament personalizata. Rezultatele finale ale unui singur tratament se vad la 2-3 luni de la sedinta, timp necesar regererarii colagenului.

HIFU este singura procedură aprobată de FDA de a ridica pielea laxa si lipsita de fermitate din aceste zone greu de tratat folosind energia ultrasunetelor in conditii de siguranta.

Avantajele HIFU

  • Tehnologie non-invaziva si sigura prin care se obtine efectul de lifting al zonelor tratate prin intermediul ultrasunetelor care activeaza procesul natural de regenerare.
  • Permite tratarea laxitatii cutanate si a lipsei de fermitate a pielii
  • Inalta acuratete si control in timpul tratamentului datorita scanarii ce permite plasarea fasciculului focalizat pe zona de tratat si posibilitatea ajustarii parametrilor de lucru, pentru un tratament individualizat
  • Alternativa la liftingul chirurgical, non-invaziva, nedureroasa.

Posibile reactii post-tratament

Pielea poate fi eritematoasa si congestionata imediat dupa tratament, insa roseata se estompeaza in urmatoarele ore.  Pot aparea edem discret, senzatie de furnicaturi sau sensibilitate la atingere, cu caracter temporar; mai puțin frecvent echimoze sau amorțeală pe suprafețe mici de piele.