Termeni si Conditii

 

Este interzisa copierea, reproducerea integrala sau partiala a continutului (imagini, texte, video etc.) de pe acest site, fara acordul scris al proprietarului!

 

 

Utilizarea informatiilor si serviciilor de pe fiecare pagina a site-ului www.drancaraducan.ro implica acordul si acceptarea termenilor si conditiilor stabilite de administratorul www.drancaraducan.ro prezentate mai jos, inclusiv orice modificari ulterioare ale acestor termeni si conditii, modificari ce pot fi efectuate oricand, fara a fi necesara o instiintare si/sau un accept prealabil din partea ta.

Explicarea termenilor folositi

Pentru o buna intelegere a Termenilor si Conditiilor explicam urmatoarele:

Site-ul “www.drancaraducan.ro”  este administrat de Dr Anca Raducan, in calitate de administrator si reprezentant legal al entitatii juridice pe care o reprezinta, cu sediul in  Constanta, e-mail: contact@drancaraducan.ro

Serviciul” reprezinta in continuare orice serviciu oferit pe site.

Utilizatorul” inseamna in continuare orice persoana care viziteaza sau acceseaza site-ul si doreste sa utilizeze in orice mod Serviciul.

Medici” se refera la medicii clinicii care ofera raspunsuri la intrebarile utilizatorilor prin intermediul site-ului.

Accesarea, vizitarea si utilizarea in continuare a site-ului www.drancaraducan.ro, constituie o acceptare in intregime si neconditionata a tuturor Termenilor si Conditiilor.

Recomandarile specialistilor

Informatiile cu caracter medical si recomandarile specialistilor de pe acest site sunt preventive, avand caracter educativ si orientativ. Acestea nu inlocuiesc consultul medical direct, analizele medicale, investigatiile imagistice, diagnosticul si tratamentul. Medicul nu stabileste diagnostice de certitudine online si nu poate fi obligat la asumarea niciunui angajament cu privire la spitalizare, prescriere tratamente, retete sau medicamente. Daca ai, sau crezi ca ai o afectiune medicala grava/ urgenta medicala majora, este responsabilitatea ta si recomandarea noastra sa soliciti un consult medical adecvat, la cabinet / spital pentru obtinerea diagnosticului correct. Totodata nu recomandam ignorarea sau refuzarea unui  consult medical direct in cazul in care ai utilizat sau intentionezi sa utilizezi serviciile furnizate prin intermediul drancaraducan.ro. Consultanta medicala online, realizata la solicitarea pacientului prin internet nu poate substitui consultul medical direct efectuat de catre medicul specialist in cadrul unei institutii medicale, si nu trebuie folosita ca alternativa la consultul medical amanuntit si sustinut de utilizarea de echipamente medicale. Limitarea de raspundere cuprinde toate informatiile de orice tip de pe acest site sau furnizate prin intermediul www.drancaraducan.ro (text, imagini, materiale video sau audio, sub orice forma si orice continut). Medicul care ofera serviciile de consultanta online nu poate fi considerat raspunzator pentru orice tip de prejudiciu sau pierdere.

Prin accesarea serviciilor oferite de www.drancaraducan.ro  utilizatorul isi exprima acordul referitor la confidentialitatea datelor / informatiilor / recomandarilor transmise si primite. Toate informatiile si recomandarile medicale furnizate utilizatorului in urma accesarii serviciilor de consultanta online de pe drancaraducan.ro sunt confidentiale si personalizate. Raspunderea pentru accesarea serviciilor acestui site apartine in intregime utilizatorului care solicita serviciile online.

www.drancaraducan.ro  iti poate oferi acces direct la opinia medicala a medicului de specialitate, care te poate consilia si indruma catre anumite investigatii si/sau tratamente si iti poate oferi o “a doua opinie”,  in baza expertizei si experientei medicului in specialitatea sa.

Atragem atentia asupra posibilitatilor limitate ale consilierii online sau telefonice si te rugam sa apelezi la serviciile site-ului doar daca ai inteles pe deplin aceste aspecte.

In cazul in care ai nevoie de asistenta medicala de urgenta, apeleaza Sistemul National Unic pentru Apeluri de Urgenta la numarul de telefon 112.

Serviciile de consultanta online

Serviciul de consultanta/consultatie online  de pe site-ul www.drancaraducan.ro poate fi accesat de utilizator, doar cu respectarea termenilor si conditiilor stabilite in acest document si acceptarea politicii de confidentialitate si protectie a datelor.

Site-ul www.drancaraducan.ro ofera posibilitatea utlizatorului de a primi informatii / recomandari medicale de la un medic specialist prin telemedicina, prin intermediul internetului, in urmatoarele situatii:

  • medicul si utilizatorul nu pot fi in acceasi locatie si/sau
  • utilizatorul doreste sa afle mai multe informatii/recomandari de specialitate cu privire la anumite probleme medicale.
  • Utilizatorul doreste acces la “a doua opinie” de specialitate cu privire la anumite probleme medicale

 

Prin accesarea serviciului de consultanta/consultatie medicala online aveti urmatoarele beneficii:

  • facilitarea accesului la informatii medicale specializate, atunci cand acesta nu se poate face fizic, prin prezentarea la cabinet;
  • acces facil si rapid la opinia medicului de specialitate;
  • evitarea aglomeratiei si a timpilor de deplasare si asteptare;

Consultatia medicala online nu substituie consultul medical de specialitate direct, realizat personal de medic in cadrul unei institutii medicale.

Serviciile de consultanta medicala online sunt disponibile utilizatorilor persoane fizice, cu varsta minima de 18 ani (impliniti la data accesarii serviciilor). In ceea ce priveste minorii, accesul la site este permis doar prin intermediul reprezentantului legal/ tutore, care solicita consultatie online pentru minor, asistandu-l pe durata utilizarii site-ului si efectuand plata online.

Dupa completarea datelor solicitate in formular utilizatorul efectueaza plata tarifului aferent serviciului selectat.

Urmatorul pas consta in completarea de catre utilizator a formularului medical de evaluare, si adaugarea de imagini ale afectiunii, sau alte documente utile (rezultate analize si investigatii).

Utilizatorul are obligatia de a oferi informatii utile, reale, complete si corecte cu privire la starea de sanatate, asa cum ii sunt solicitate in campurile formularului medical,  pentru a facilita medicului posibilitatea de a oferi consultanta medicala online utilizatorului.

Dupa cum am mentionat anterior, serviciile de consultanta online prezinta limitari si de aceea subliniem ca recomandarile medicale vizeaza  un diagnostic probabil al afectiunii prezentate, posibile variante de diagnostic diferential, recomandari de tratament pentru afectiunea suspicionata, recomandari privind investigatii suplimentare necesare, masuri terapeutice si profilactice.

Prin consultatia online nu se pot oferi: un diagnostic de certitudine – acesta se stabileste doar in baza unui consult medical direct si al unor investigatii medicale care sa sustina diagnosticul, retete pentru medicamente care se elibereaza pe baza unei prescriptii medicale speciale, acte medicale necesare motivarii absentelor de la locul de munca sau pentru obtinerea de atestate medicale, scrisori medicale catre medicul de familie care sa recomande administrarea cronica a unor medicamente in regim special sau de compensare, bilete de trimitere catre alte specialitati sau pentru investigatii paraclinice.

Scopul site-ului este de a oferi informatii medicale specializate, de actualitate, profesioniste, personalizate si accesibile tuturor utilizatorilor interesati de starea personala de sanatate si de mentinerea bunastarii fizice si psihice in raport cu sanatatea.

Sanatatea utilizatorului este pe primul plan si de aceea recomandam ferm utilizatorului ca daca problema de sanatate persista sau nu se amelioreaza dupa folosirea serviciului de consultanta online, sa efectueze un consult medical direct in cel mai scurt timp posibil.

Va aducem la cunostinta ca toate informatiile / recomandarile transmise utilizatorului in urma consultatiei online se bazeaza exclusiv pe datele cu caracter medical, imaginile incarcate si simptomele descrise de utilizator. Astfel, utilizatorul este raspunzator pentru verdicitatea datelor si informatiilor puse la dispozitia medicului. Prin urmare, utilizatorul este responsabil si trebuie sa isi asume consecintele completarii incorecte / incomplete a formularului medical, descrierea neconcludenta a simptomatologiei asociate afectiunii sau incarcarea de imagini neclare sau neconcludente, fapte ce pot conduce la discrepante intre starea reala de sanatate si recomandarile emise.

Administratorii drancaraducan.ro si cadrele medicale implicate in furnizarea serviciilor de consultanta si de consultatii medicale online nu isi asuma raspunderea pentru efectele secundare nedorite si/sau complicatiile aparute in urma tratamentului recomandat de catre acestia, datorate omiterii din greseala sau cu bunastiinta, de catre pacientii care apeleaza la serviciile site-ului, a mentiunilor legate de bolile asociate, alergii la medicamente, tratamente medicamentoase, dermatocosmetice sau cu suplimente alimentare utilizate pe perioada tratamentului recomandat.

Furnizarea serviciilor

Informatiile cu caracter medical transmise ca urmare a utilizarii serviciilor oferite prin intermediul www.drancaraducan.ro sunt personalizate si confidentiale. Desi www.drancaraducan.ro, direct si prin colaboratorii sai, va incerca intotdeauna furnizarea serviciilor in cel mai scurt termen, exista posiblitatea ca anumite situatii sa necesite o perioada de timp mai lunga pentru solutionare decat cea rezonabil prevazuta si adusa la cunostinta ta, a utilizatorului. Avand in considerare aceasta, tu iti exprimi anticipat lipsa de obiectie cu privire la orice situatie in care www.drancaraducan.ro se afla in imposibilitatea obiectiva de furnizare a serviciilor in termenul apreciat initial a fi necesar in acest sens. Indiferent de situatie, nu oferim restituirea platilor efectuate pentru raspunsurile transmise ca urmare a solicitarii serviciilor funizate prin www.drancaraducan.ro.

Tarife.  Plati.  Returnarea platii

Referitor la serviciile online taxabile de pe site-ul drancaraducan.ro utilizatorul se obliga sa achite tariful aferent serviciului selectat, conform informatiilor publicate. Utilizatorul va putea utiliza serviciile de consultanta online exclusiv dupa completarea formularului medical si plata tarifelor aferente, conform prevederilor Termenilor si conditiilor si instrucțiunilor de plată afisate de operatorul de plata. În cazul în care nu se efectuează plata, utilizatorul nu va avea acces la serviciile oferite pe site-ul www.drancaraducan.ro.

Doar solicitarile de consultanta online, considerate eligibile vor fi acceptate pentru plata. In categoria celor neeligibile intra urmatoarele: furnizarea de date insuficiente pentru conturarea unei opinii medicale referitoare la afectiunea dvs, poze neclare sau neconcludente, afectiuni care necesita examinari sau investigatii precise (dermatoscopie), pentru a exprima un diagnostic probabil.

Acest site utilizeaza sisteme sigure de plata prin furnizori de servicii de plata. drancaraducan.ro nu stocheaza datele cardului tau bancar sau alte detalii de plata. Desi facem tot ce este posibil pentru a asigura securitatea tranzactiilor, www.drancaraducan.ro nu va putea fi tinut raspunzator pentru incalcarea securitatii de catre terti si nu poate fi tras la raspundere pentru utilizarea abuziva de catre acestia a sistemului de plati.

Modificari ale serviciilor si tarifelor

Ne rezervam dreptul de a modifica in orice moment serviciile oferite si tarifele aferente acestora. Orice modificare de tarife intra in vigoare din momentul afisarii pe site, sau dupa notificarea in acest sens a utilizatorului (prin e-mail) aflat deja in interactiune cu furnizorul de servicii medicale online drancaraducan.ro

Cererea returnarii platii se poate face de catre utilizator doar in cazurile in care solicitarea sa nu a primit un raspuns pana in momentul cererii returnarii platii si au trecut mai mult de 72 de ore de la trimiterea solicitarii. Pentru returnarea platii, utilizatorul va trebui sa faca o solicitare in scris la contact@drancaraducan.ro  specificand numele complet conform documentului de identitate, CNP, dovada platii (print screen/ poza),  contul IBAN aferent titularului de cont si banca unde este deschis contul bancar.

Va informam ca putem anula o solicitare dacă serviciul nu este disponibil. În acest caz, vă vom transmite o notificare, dacă este cazul, și vă vom returna orice plată efectuată.Va informam ca putem anula solicitarea efectuata de către utilizator, fără nicio notificare prealabilă  și fără nicio obligație ulterioară a vreunei părți fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretindă celeilalte daune-interese în următoarele cazuri:

  • Neacceptarea de către banca emitenta a cardului Utilizatorului, a tranzacției, în cazul plății online;
  • Invalidarea tranzactiei de către procesatorul de carduri agreat de www.drancaraducan.ro, în cazul plății online;
  • Datele furnizate de către Utilizator, pe Platformă sunt incomplete și/sau incorecte;

Prin accesarea serviciilor utilizatorul isi exprima anticipat lipsa de obiectie cu privire la orice situatie in care www.drancaraducan.ro se afla in imposibilitatea obiectiva de furnizare a serviciilor in termenul apreciat initial a fi necesar in acest sens. Indiferent de situatie, nu oferim restituirea platilor efectuate pentru raspunsurile transmise ca urmare a solicitarii serviciilor funizate prin www.drancaraducan.ro

Operabilitatea site-ului. Limitarea raspunderii

Utilizatorul intelege si accepta ca Administratorul site-ului este absolvit de orice raspundere in eventualitatea producerii oricarei opriri, intreruperi, ingreunari, disfunctionalitati sau erori in functionarea site-ului, in situatia unei erori tehnice de orice fel sau oricaror erori in furnizarea serviciului, precum si in orice situatie in care nu ar dovedi cert ca aceste erori sau probleme de natura tehnica din cele mentionate mai sus se datoreaza in mod direct si exclusiv culpei grave a Administratorului site-ului.

In cazul in care pe site sau in serviciile oferite apar informatii care contin greseli de tipografie, erori tehnice sau alte deficiente, va asiguram ca ne rezervam dreptul de a corecta orice eroare sau de a modifica in orice moment informatiile prezentate pe site. Aceste schimbari intra in vigoare din momentul postarii pe site.

www.drancaraducan.ro depune toate eforturile pentru a asigura operabilitatea site-ului in mod continuu. La semnalarea eventualelor erori, administratorul www.drancaraducan.ro va încerca remedierea acestora insa accesul neintrerupt la acest site nu poate fi garantat.

www.drancaraducan.ro  nu este raspunzator pentru intarzierea sau imposibilitatea indeplinirii intocmai si la timp a serviciilor furnizate care rezulta din revolte, greve, proteste in masa, defectiuni ale retelelor sau echipamentelor, pene de curent, esec de e-mail, sau orice alta situatie care nu este sub controlul www.drancaraducan.ro  sau care nu poate fi imputata www.drancaraducan.ro .

www.drancaraducan.ro  nu garanteaza ca paginile site-ului, serverele pe care este gazduit site-ul sau e-mailurile trimise de la site sunt fara virusi sau alte componente informatice cu caracter potential daunator. Utilizatorul confirma si accepta ca foloseste www.drancaraducan.ro  pe riscul propriu, www.drancaraducan.ro  fiind liber de orice raspundere pentru eventualele daune directe sau indirecte cauzate de utilizarea sau accesarea/vizitarea site-ului sau ca urmare a utilizarii informatiilor de pe site. Această exonerare de răspundere se aplică oricăror daune sau prejudicii cauzate de orice lipsă a performanței, eroare, omisiune, întrerupere, eliminare, defect, întârziere în operare sau transmisie, virus de calculator, defecțiune a liniei de comunicare, furt sau distrugere sau acces neautorizat.

Servicii oferite copiilor

In cazul minorilor, www.drancaraducan.ro  urmeaza directivele legale in vigoare privind solicitarea de consimtamant in cazul copiilor pana la 18 ani. www.drancaraducan.ro  nu va furniza cu buna stiinta informatii sau servicii niciunui copil pana la 18 ani, cu exceptia cazului in care sunt supravegheati de un adult responsabil. Existenta si identitatea adultului responsabil sunt considerate a fi confirmate prin efectuarea platii on-line a serviciilor www.drancaraducan.ro.

Legaturi catre alte site-uri

www.drancaraducan.ro poate contine legaturi web sau trimiteri catre alte portaluri/site-uri si care nu se afla sub controlul sau indrumarea www.drancaraducan.ro. Site-ul nu este raspunzator pentru continutul acestora sau pentru serviciile tertilor mentionate pe aceste site-uri. Asemenea legaturi sau trimiteri sunt oferite informativ si este responsabilitatea utilizatorului sa verifice validitatea celor continute de ele, www.drancaraducan.ro  fiind in imposibilitate de a garanta/controla actualitatea/exactitatea informatiilor prezente pe site-urile unor terti. www.drancaraducan.ro  nu își asumă responsabilitatea pentru conținutul site-urilor care nu ii aparțin sau care nu sunt gestionate de aceasta sau pentru practicile acestora de confidențialitate.

Reclamatii

Privind nemultumirile legate de accesarea, vizitarea si/sau utilizarea serviciilor de pe site, timpul în care utilizatorul a primit răspuns la solicitarea sa după achitarea costurilor aferente, aspecte legate de plată ori alte astfel de aspecte administrative, utilizatorul ne va contacta direct, printr-o solicitare scrisa pe email la adresa contact@drancaraducan.ro. Solicitarea utilizatorului va fi înregistrată și va primi un răspuns în scris, pe adresa de email menționată în termen de cel mult 30 de zile.

Informatii privind prelucrarea datelor cu caracter personal

Pentru detalii referitoare la prelucrarea datelor cu caracter personal, identitatea operatorului, politica generala de confidentialitate și alte asemenea, consultați secțiunea „Politica de confidentialitate” de pe site-ul nostru. Respectarea confidentialitatii si protectia datelor cu caracter personal ale utilizatorului, sunt deosebit de importante pentru noi. Oricand utilizarorul care doreste sa isi exercite drepturile, o va putea face prin inregistrarea unei cereri scrise la sediul nostru sau la adresa de email contact@drancaraducan.ro. Refuzul utilizatorului de a accepta “Politica de confidentialitate si protectie a datelor cu caracter personal” de pe site-ul nostru, cat si de a furniza datele cu caracter personal necesare accesarii serviciului platformei, determina imposibilitatea de a acorda serviciul, intrucat serviciul nu se poate efectua in lipsa prelucrarii datelor utilizatorului.

Drepturile de autor

Drancaraducan.ro beneficiaza de toate drepturile recunoscute autorilor, conform legislatiei romane si internationale aplicabile in vigoare cu privire la datele si informatiile continute de paginile site-ului. In lipsa altor precizari, toate materialele, incluzand text, imagini, ilustratii, design-uri, icoane, fotografii, clipuri audio/video, s.a.m.d sunt proprietatea drancaraducan.ro sau pentru care www.drancaraducan.ro detine dreptul de utilizare.

Nu este permisa distribuirea, copierea, reproducerea sau publicarea, partial sau integral, a continutului, respectiv a recomandarilor medicale transmise utilizatorului prin accesarea serviciilor online, fara acceptul scris prealabil al drancaraducan.ro  Ne rezervam dreptul de a actiona in instanta orice persoana sau entitate care foloseste informatiile primite in alt scop decat cel personal- medical, incalcand astfel sub orice forma prevederile specificate. Prin accesarea serviciilor oferite, utilizatorul isi da acordul pentru folosirea de catre Dr Anca Raducan a oricarui tip de comentariu/testimonial, in scop de publicitate si nu numai, dupa caz.

Dispozitii finale

Administratorul site-ului are dreptul de a modifica Termenii și Condițiile oricând, fără o notificare prealabilă, postând varianta actualizată pe site, iar utilizatorul are obligația de a citi Termenii și Condițiile ori de câte ori acceseaza site-ul. Utilizatorul are obligația de a respecta întocmai Termenii și Condițiile de pe site și nu va putea pretinde și nu se va putea apăra cu necunoașterea Termenilor și Condițiilor de pe site, valabili la data accesării, vizualizarii si utilizării serviciilor oferite pe platforma.

Administratorul site-ului are dreptul de a modifica oricand si in orice mod oricare dintre prevederile din Termeni si Conditii sau Termenii si Conditiile in intregime, fara nicio notificare prealabila si fara a fi obligat sa indeplineasca vreo alta formalitate fata de Utilizatori. Orice modificare va fi considerata ca fiind acceptata deplin si neconditionat de catre oricare dintre Utilizatori prin simpla utilizare sau accesare a oricarei facilitati oferite de Platforma sau de Serviciu ori prin accesarea Platformei, intervenite oricand dupa operarea modificarii, iar neacceptarea oricarei modificari atrage obligatia respectivului Utilizator de a inceta de indata accesarea Platformei si/sau utilizarea in orice mod a Serviciului.

Acesti termeni si conditii de utilizare a drancaraducan.ro si utilizarea acestuia sunt guvernate de legislatia in vigoare din Romania.