MASCA CU TERAPIE LED
SECRETUL VEDETELOR PENTRU UN TEN STRALUCITOR

Masca cu LED este noul tratament preferat al vedetelor de la Hollywood pentru rejuvenare și anti-acneic. Terapia LED folosește o combinație de lumină roșie și albastră pentru a combate îmbătrânirea și acneea.

Culoarea luminii este un factor important în tratamentul anti-ageing sau anti-acneic. Lumina roșie, cu o lungime de undă de 630 nm, stimulează producerea de colagen, și astfel determină creșterea elasticității pielii și îmbunătățește textura acesteia. Lumina albastră (460 nm) inhibă procesul inflamator și are rol anti-microbian, distrugând astfel bacteriile care întrețin acneea. Lumina roz (830 nm) aparține spectrului apropiat de infraroșu, accelerează regenerarea colagenului și promovează activitatea tisulară.

Masca cu LED este un concept unic, cu un design avangardist, care ne transpune în filmele cu roboți sau ne amintește de celebrul musical “Fantoma de la Operă”.  Această mască permite utilizarea luminii albastre și roșii, fie separat, în funcție de indicațiile terapeutice, fie simultan cu efect global, de rejuvenare, uniformizare a culorii pielii, stimulare a microcirculației, a neocolagenezei și a activității celulare.

LED Light Facial Masks: Is This the Secret to Getting Jessica Alba’s Healthy Skin?

O ședință de tratament cu masca LED durează 20 minute și este ideală pentru a conferi tenului luminozitate, o textură fină, uniformă, și pentru a ameliora erupțiile acneice înainte de evenimente. Pentru efecte anti-ageing de durată și în tratamentul acneei sunt necesare câteva ședințe, la interval de 1-2 săptămâni. Complet non-invazivă, terapia cu masca LED este nedureroasă și foarte bine tolerată de pacienți.

Terapia cu lumină de nivel scăzut cu LED-uri (LED-LLLT) a atras atenția în domeniul medical încă din anii 1990 ca urmare a studiilor efectuate de un grup de cercetători de la NASA. Inițial, echipa de cercetători NASA a dezvoltat o nouă generație de dispozitive LED pentru a reuși să cultive plante pe stația spațială. Ulterior, cercetătorii au demonstrat că spectrul apropiat de infraroșu (near-IR LED) este foarte eficient în vindecarea rănilor. Studiile din domeniul medical au permis și introducerea luminilor cu alte lungimi de undă și spectre de culoare pentru tratamente individualizate, anti-inflamatorii și anti-ageing. Astfel, terapia LED-LLLT promovează o vindecare accelerată în acnee, alte boli inflamatorii sau infecții secundare superficiale, și reduce semnificativ timpul de recuperare după proceduri estetice, precum resurfacing cu laser.