CV

Anca-CV-Despre“Work’s of art are continuously restored over time – Isn’t a person a work of art, too?”

Dr. Anca Răducan, Medic Primar Dermatologie și Doctor în științe medicale, a urmat rezidențiatul în Dermato-venerologie la Spitalul Clinic Colentina din București, Clinica Dermatologie II.

În calitate de Asistent Universitar, catedra Dermatologie, Universitatea „Carol Davila” –București, și apoi Universitatea „Ovidius” – Constanța, dna. dr. Răducan a desfășurat activități și proiecte didactice cu studenții la medicină.

Dr. Anca Răducan este co-autor al ghidului practic de diagnostic și tratament „Manifestări cutaneomucoase asociate HIV”, publicat în 2017, ca o încununare a proiectului de cercetare națională HOPE.

 „În relația cu pacienții identific nevoile pielii acestora și încerc să descopăr care sunt așteptările în domeniul esteticii. Cu răbdare și considerație le explic pacienților că dezideratul nostru comun, al medicului și al pacientului, trebuie să fie o piele sănătoasă. Pentru fiecare pacient concep un program individualizat de îngrijire și tratament, folosind cele mai sigure și eficiente metode integrative de rejuvenare și tratament specializat, cu dispozitive medicale cu tehnologie ultramodernă. Într-o societate aflată într-o perpetuă căutare a frumuseții, a tinereții și a perfecțiunii, sunt adepta naturaleții și a proporțiilor echilibrate, și de aceea încerc să le ofer pacienților educația medicală necesară în acest sens. Împreună, ca parteneri în fascinanta lume a dermatologiei, descoperim calea spre o piele sănătoasă și frumoasă.”  Dr. Anca Răducan

Dr. Anca Răducan participă activ la evenimentele medicale de specialitate, cu lucrări științifice la congrese naționale și internaționale. Activitatea de pregătire medicală continuă este evidențiată și de absolvirea cu succes a unor cursuri  internaționale din domeniul dermatologic, la care dna dr. a fost selectată să participe în urma unor competiții europene  (Atena, Bruxelles, Helsinki, Istanbul, Burgas) și a stagiilor de pregătire din Paris. Dna dr. este preocupată în mod particular de depistarea și tratarea cancerelor de piele, dermatoscopie, acnee, psoriazis, boli autoimune, dermatologie pediatrică și dermatologie estetică.

Cercetarea medicală în dermatologie pe care dr. Anca Răducan o întreprinde s-a materializat prin teza de doctorat pe tema manifestărilor dermatologice în infecția HIV și implicațiile acestora, dar și prin participarea la studii internaționale și ca membru în echipa de proiect în 2 proiecte de cercetare naționale (TeleDerm, HOPE), cu susținerea Societății Române de Dermatologie.

Totodată, dna dr. desfășoară activități de voluntariat, fiind implicată în ultimii ani în campaniile naționale EuroMelanomaDay și „Adolescență fără acnee”.

Activitatea științifică a dnei. dr. Anca Răducan este completată de numeroase publicații  în reviste de specialitate naționale și internaționale, prezentări orale și postere la congrese și premiul I la Concursul medicilor rezidenţi “Academician Dr. Ştefan Gh. Nicolau” (2012).

Membru al societăților din domeniul dermatologiei:

Societatea Română de Dermatologie (SRD)

Academia Europeană de Dermatovenerologie (EADV)

Societatea Română de Dermatooncologie (SRDO)

Societetea Internațională de Dermatoscopie (IDS)

Societatea Mondială Interdisciplinară de Medicină Anti-Aging (WOSIAM)

Societatea Europeană de Dermatologie Estetică și Cosmetică (ESCAD)

Academia Europeană de Alergie și Imunologie Clinică (EAACI)